Parijs Paradijs, ook voor als je op zoek bent naar een appartement of een hotel in Parijs

donderdag 6 september 2007

De Fransen moeten meer gaan glimlachen

Frankrijk was vorige week geschokt toen ze zich realiseerden dat zij, hoewel nog steeds gezegend met een bezoekersaantal van 79 miljoen, op de derde plaats staan als vakantieland. Na de Verenigde Staten en Spanje. Voorheen waren het de Fransen die een nummer 1 positie hadden op de wereldranglijst van vakantielanden.

Nadat de inkomsten van tourisme tegenvielen, nemen de autoriteiten de toeristen eindelijk serieus. Ze nemen het zelfs zo serieus dat de autoriteiten richtlijnen hebben gepubliceerd. Hoe om te gaan met toeristen!

Volgens de één komt het door de slechte zomer. Volgens Luc Chatel, Staatssecretaris van Toerisme is de grootste handicap van Frankrijk dat ze gezien worden als een land met een gebrek aan vriendelijkheid.

Een aantal tips aan de toeristenbranche van de Guardian.... Wellicht wordt uw verblijf in Parijs hierdoor nóg prettiger.

Hoe de toeristen te dienen met een glimlach:

  • Zorg ervoor dat je de eerste bent om te groeten, wanneer je een toerist ziet.
  • Smijt wisselgeld niet op de balie. Heb geduld met betalingen.
  • Als je dan toch een beetje Engels spreekt, doe dan niet alsof je dat niet kunt. Wees moedig, hulpvaardig en spreek de taal.
  • Als toeristen Frans proberen te spreken, wees geduldig.
  • Personeelsleden die bij een postkantoor werken moeten vlaggetjes op hun kleding hebben om te laten zien welke talen ze spreken.
  • Hang een ‘ Bienvenue’ bord aan de deur van je winkel. Om daar ‘Welcome’ en ‘Wilkommen’ aan toe te voegen kan ook geen kwaad.

Als ten slotte niets van het bovenstaande mogelijk is..... Glimlach!

Bron: http://www.guardian.co.uk/travel/2007/sep/02/worldview.france

1 opmerking:

Anoniem zei

Goede research Christiaan! Zouden de Fransen dit echter wel begrijpen.(?).omdat je stukje in het Nederlands is gaat dit hun waarschijnlijk helemaal voorbij...Anyway, keep on the good work!