Parijs Paradijs, ook voor als je op zoek bent naar een appartement of een hotel in Parijs

woensdag 12 september 2007

Plaspauze gids van Parijs

Handig en bruikbaar als je appartement in Parijs niet om de hoek is. De pause-pipi Guide een gids met kaarten waarop de openbare toiletten of te wel de sanisettes van Parijs op aangegeven zijn. Geschreven door Philippe Dorcourt. Omdat juist als je hééél nodig moet, er nooit een te vinden is. Het is een e-book met 36 pagina's. Hierin staan kaarten van elk arrondissement waarop staat aangegeven waar de sanisettes zich bevinden.
Mocht je dit nu handig vinden vinden, je kunt gids aanschaffen voor €2.80, via deze site die er overigens ook is in een Engelse versie.


Voor de mensen met een zwakke blaas of gewoon omdat je soms heel nodig moet, zijn er de sanisettes. Een soort openbaar toilethokje erg handig en bovendien (meestal) GRATIS.
Jaja, zeker zo'n hurktoilet met een gat in de vloer, is meestal het eerste wat ik hoor als ik over de Franse sanisettes spreek.... Dan vergis je je. Dit zijn zeer geavanceerde hokjes met ingebouwde robottoiletjuffrouwen. Hoe werken ze dan zul je je misschien afvragen.

Hoe de sanisette te gebruiken in 4 stappen:

  1. Je kijkt of ie vrij is, dit wordt meestal aangegeven met een groen lampje op de deur. Om binnen te komen druk je op een knop om de deur te openen. Meestal zijn de openbare toiletten in de stad gratis, in de buitenwijken kan het zijn dat je een 20 eurocentmuntje erin moet doen. Door een sensor in de vloer hoef je de deur niet op slot te doen, dit gaat vanzelf door het gewicht op de vloer.
  2. Doe je ding, je hoeft niet door te trekken, dit doet de sanisette voor je. Schrik niet want er komt een soort van robothand uit de muur die schrobt en desinfecteert.
  3. Steek je handen in het wasbakje onder de spiegel, nu stort het water en zeep op je handen (er vanuit gaande dat het werkt) enkele momenten daarna zal het warme lucht blazen om je handen te drogen.
  4. Als je klaar bent om te vertrekken, open dan de deur. Na een korte pauze zal de deur dichtvallen om zich klaar te maken voor de volgende bezoeker.


Nog wat laatste tips

Om veiligheidsredenen, is het niet verstandig om kinderen jonger dan tien jaar alleen te laten gaan. Er zijn gevallen bekend van kleine 'lichte' kinderen die opgesloten zaten terwijl de sanisette aan het schoonmaakritueel begon.

Een krantje lezen en een half uurtje zitten is er niet bij. De deur opent namelijk automatisch na 15 minuten.

De sanisettes zijn open van 6 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Na tienen zal je dus op zoek moeten naar de dichtsbijzijnde kroeg / steeg / bosjes.....

Geen opmerkingen: