Parijs Paradijs, ook voor als je op zoek bent naar een appartement of een hotel in Parijs

vrijdag 22 juni 2007

Alternatief: fietsen door Parijs

Wanneer je je in een van de grootste steden van Europa waagt, is het goed om te weten dat er uitstekende faciliteiten zijn om je snel en eenvoudig te verplaatsen. In Ile-de-France is het openbaar vervoer namelijk zeer goed ontwikkeld. Je kunt alle informatie vinden op de website van de RATP, het openbaar-vervoersbedrijf van Parijs, dat een groot aantal diensten biedt. De SNCF, de Franse spoorwegen, biedt ook veel informatie op haar website. Niettemin ontdek je Parijs het allerbest te voet, op de fiets of... op skates!

Op zoek naar accommodatie in Parijs?

Parijs op de fiets

Fietsen verleer je nooit, zelfs niet in Parijs waar de fiets steeds populairder wordt, en waar inmiddels 197 km aan fietspaden ligt. De grote bossen aan weerszijden van Parijs, het Bois de Boulogne aan de westkant en het Bois de Vincennes aan de oostkant, tellen ook nog eens zo’n 23 km fietspad.

Bovendien zijn sommige grote wegen op zon- en feestdagen speciaal gereserveerd voor fietsers, van 9.00 uur tot 17.00 uur:

Van maart tot november

> enkele wegen langs het water: op de rechteroever: van het souterrain Albert 1er tot de Quai Henri IV en op de linkeroever: van de Quai Anatole France tot de Quai Branly.

Het hele jaar door:

> de wijk Mouffetard (5e)
> de omgeving van het kanaal Saint-Martin, de Quais de Valmy en Jemmapes, tussen de Rue Louis-Blanc en de Rue de la Grange-aux-Belles (10e)
> de paden van de wijk Nationale in het 13e arrondissement
> de omgeving van het gemeentehuis van het 14e arrondissement (van 14.00 uur tot 18.00 uur)
> de kades van de Loire en de Marne, langs het Bassin de la Villette en het Canal de l’Ourcq (19e). TIP: Op de gemeentehuizen van de arrondissementen en het Hôtel de Ville (centraal gemeentehuis) kun je de folder "Paris à vélo" halen, voorzien van een handige kaart met alle fietspaden en praktische inlichtingen.

Meer informatie op: Franse Ambassade


Fietsend door Parijs: Originele foto van Hugo

Geen opmerkingen: