Parijs Paradijs, ook voor als je op zoek bent naar een appartement of een hotel in Parijs

donderdag 22 november 2007

Ploppende Kurken op de Champs-Elysées tijdens Nieuwjaar in Parijs!










Nieuwjaar in Parijs. Naar Parijs lijkt een van de beste ideeën om het jaar 2008 mee te beginnen. Het is dan ook een echte aanrader! Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De meeste Parijzenaren eten een uitgebreide maaltijd voordat ze de straat op gaan om vervolgens het nieuwe jaar inluiden door af te tellen. Dit betekent dat zij eerst thuis , maar meestal uit eten gaan om uitgebreid te dineren. Mocht je ook van plan zijn om naar een restaurant gaan houdt er dan rekening mee dat de restaurant vol zitten en je dus ruim van te voren moet reserveren.. Verder hebben de restaurants speciale Nieuwjaarsmenu’s die toch heel wat duurder zijn dan de normale prijzen. Hoewel een goede maaltijd koken in je appartement in Parijs ook z’n charme heeft, vind ik het toch wel een must om heerlijk te genieten van de magnifique franse cuisine in een goed restaurant. Hoe dan mocht je naar Parijs komen en uit eten willen, ruim van te voren reserveren!

Genoeg over het eten, nu het feesten. De meest voor de hand liggende plek is de Champs-Elysées. Loop er met een fles Champagne in de hand naartoe en tel lekker mee af met de Parijzenaren en toeristen. Hier op de meest bekende boulevard van Parijs vind je de best geklede mensen klaarstaan met een fles Champagne om de kurk vervolgens te laten "ploppen" wanneer de klok 12 uur slaat. Om 12 uur zal ook de Eiffeltoren met al haar kracht stralen gedurende ongeveer 30 minuten.

Voor degene die de drukte van de Champs-Elysées willen ontwijken, ga dan naar de Sacré Coeur. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Parijse skyline met alle pracht en praal van het kleurrijke vuurwerk!

Ohw enne vergeet dit zinnetje niet, “Bonne Année!”

Geen opmerkingen: