Parijs Paradijs, ook voor als je op zoek bent naar een appartement of een hotel in Parijs

maandag 29 oktober 2007

Hotel Everland in Parijs, het kleinste ter wereld!


Met maar één kamer, is dit hotel in Parijs genaamd Everland het kleinste hotel ter wereld! Het hotel heeft een alles in één kamer. Het heeft een badkamer, een kingsize bed, en een zitkamer.

Maar, op het moment, ook met een schitterend uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren. Voorheen heeft Everland in Leipzig en Yverdon gestaan. Het staat nu bovenop het Paris Palais de Tokyo.


Dit prettig gestoorde project is bedacht en uitgewerkt door het Zwitserse artistieke duo Sabina Lang en Daniel Baumann. Niet alleen het ontwerp en design is door dit koppel bedacht. Ook het hele concept hebben zij ontwikkeld. Alles is in lijn met het artistieke idee. De kamer kan maar voor een nacht geboekt worden, de minibar is volgeladen en is inbegrepen, ontbijt wordt aan de deur bezorgd en je kunt gebruik maken van een uitgebreide platencollectie.

De kubus is er pas sinds kort maar is nu al volgeboekt voor meer dan twee maanden. Toch verhogen de kunstenaars hun prijzen niet. Een nachtje kost je doordeweeks EUR 333,- , in het weekend EUR 444.-. Gedurende de openingstijden van het museum kun je de kubus bekijken. Na 18:00 is het gereserveerd voor gasten. Hmm ik kan het me niet veroorloven, maar ja met een appartement in Parijs heb ik het zo slecht nog niet ;-)

De kubus is overigens te bekijken tot eind 2008.

Geen opmerkingen: